Det hele startet i 1935. Trygve Østbø hadde tidligere kjøpt et gammelt kullager i Stavanger som han brukte til å bygge et fiskemottak. Høsten 1935 bygget han og Marie Rommetvedt det om til Hummerrestauranten. Første sesongen var 1936, en meget vellykket sådan. Dessverre kom ulykken allerede samme høst. 24. september 1936 brant restauranten ned. Trygve og Marie ga seg ikke. Allerede februar 1937 ble det nye hotellet tatt i bruk – da hadde hotellet fått flatt tak. Selv før åpningsdagen hadde de hatt flere hundre gjester, spesielt i forbindelse med sildefisket. Kilde: Atle Skarsten
Under krigen ble hotellet brukt som hovedkvarter av de tyske styrkene som var stasjonert i Tananger.
Bak Hummeren hotell ser vi her stormvarslingsmasta.
12. februar 1982 brant hotellet for andre gang. Her er kopi av artikkelen som stod i Stavanger Aftenblad i forbindelse med brannen.
Kilde: Kystkultursamlingen