Meny
Tananger er nevnt i maritim sammenheng allerede i 1608.
Noen år senere ankommer hollenderne Norge, verdens største sjøfartsnasjon på den tiden. Hollenderne var også handelsmenn (sjørøvere mente andre) og de oppdaget det store hummerfiske som foregikk ut mot øyene i havgapet.
Senere kom engelskmenn og oppkjøpere fra fjern og nær.
Hummerfiske ble en betydelig inntektskilde,
spesielt for de store handelshusene i Stavanger.
Hummer ble synonymt med Tananger.
I dag kan vi friste med nytrukket hummer;
Hav, miljø og tradisjoner
As early as 1608 Tananger was recognized for its maritime significance.
A few years later sailors began arriving from the Netherland, which was the largest seafaring nation at the time.
They were also traders, although some felt they were pirates, and they quickly discovered that there was an abundance of lobsters amongst the islands, just off the coast from Tananger.
Later English traders arrived together with others from around the world.
Income from lobster fishing became a substantial part of the local fishing industry.
Lobsters were synonymous with Tananger.
Today we can still tempt you with freshly caught and prepared lobsters;
A maritime atmosphere and sea trading traditions.
Hummeren`s Spesialitet:
Nytrukket Hummer
Velg din egen hummer fra vårt saltvannsbasseng
Serveres med salat, dressinger, Sandefjordsmør og baguette
Kr.95,- pr. 100 gr.
Vi anbefaler en avkjølt Sancerre
Fresh Lobster
Catch your lobster from our water tank,
and we will prepare it for you with salad,
dressing, creamed butter- sauce and baguettes.
Kr. 95,- pr. 100 gr.
We recommend a nice bottle of Sancerre with the Lobster
Forretter / Starters
Hummerens Fiskesuppe
Rød og hvit fisk serveres med grønnsaker Julienne
Our well-known Fish soup
Red and white fish served with vegetables Julienne
***
Scampi bakt i hvitløksolje og soltørkede tomater med babyleafsalat og toast
.
Scampi baked in garlicoil and sundried tomatoes with babyleaf salad and toast
***
Kamskjell surret i serrano skinke stekt i salviesmør servert med salat og toast
Scallops wrapped in Serrano ham fried in sage butter served with salad and toast
***
***
Våre forretter koster kr 145,-
Price starters 145,-
Fisk / Fish
Torskefilet med en sennep-urteskorpe, kremet dillsaus, ertepure og glaserte gulrøtter.
Serveres med potet stappe
Filet of Cod served with mustard – herb crust, creamed dill gravy, peas puree and carrots.
Served with mashed potatoes
Kr. 365,-
***
Steinbit filet “ saltimbocca “ med gressløksaus, sauterte grønnsaker og ovnsbakte poteter
Catfish filet “ saltimbocca “ with chive sauce, sautéed vegetables and oven baked potatoes
Kr. 395,-
***
Ørret filet med sitron-smør saus, sukker erter og gulerot salat. Serveres med kokte poteter med persille.
Filet of trout with lemon-butter sauce, sugar peas, and carrot salad.
Served with boiled potatoes with parsley
Kr. 395,-
***
Kjøtt / Meat
***
Grillet biff av oksefilet med peppersaus, grønnsaksbukett og ovnsbakte poteter
Grilled beef with pepper sauce, vegetables and oven baked potatoes
Kr. 395,-
***
Kyllingspyd med paprika og squash.
Serveres med ratatouille, salat og urtebakte poteter.
Chicken skewer with paprika and squash. Served with ratatouille, salad and herb baked potatoes
Kr. 310,-
***
Cordon Bleu av svin med kremet sopp, gulrøtter og brokkoli. Serveres med potetpure
Cordon Bleu of pork with creamy mushrooms, carrots and broccoli. Served with potato pure
Kr. 355,-
***
Dessert/ Sweets
Sjokoladefondant med vaniljeis og couli
Chocolate fondant
Served with vanilla ice and couli
Kr. 115,-
***
Creme Bruleè med friske bringebær
Creme Brulee with fresh raspberries
Kr. 115,-
***
Eplecrumble med vaniljekrem
Apple crumble with vanilla cream
Kr. 115,-
***
Allergener
Etter nye regler i 2015 er nå alle retter merket med allergener.
Vennligst merk at andre/flere allergier enn de som er nevnt kan forekomme, vi ber derfor alle med allergier om å gi beskjed til servitør.
We take allergies seriously and appreciate knowing about them before ordering.
Please ask us.
Allergen Symbol
Laktose / lactose
Egg / Egg
Peanøtter / Peanuts
Nøtter / Nuts
Soya
Gluten
Fisk / Fish
Skalldyr / Shell Fish
Bløtdyr / Mollusks
Selleri / Celery
Sennep / Mustad
Sesamfrø / Sesame
Lupin
Sulfitt / Sulphite